- Reading Time: 2 minutes

AI & Overheid: Check Here for the Latest Webinar Updates

Aan de slag met AI binnen de Overheid

AI gaat voor grote veranderingen zorgen in onze samenleving en economie en heeft de potentie om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Voorbeelden van toepassingen van AI halen regelmatig het nieuws, denk aan zelfrijdende auto’s en het beter stellen van medische diagnoses. Ook steeds meer overheidsorganisaties hebben de ambitie om met AI aan de slag te gaan, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe geef je een AI pilot vorm? Welke stappen moet je dan doorlopen? Hoe kies je het beste AI model voor jouw project? Hoe werkt het eigenlijk als je satellietbeelden of luchtfoto’s wilt gebruiken?  Om antwoorden te vinden op die vragen, hebben diverse overheidsorganisaties de afgelopen maanden meegedaan aan het AI Innovatietraject van het Data Science Initiative.

De resultaten van dit traject en aanvullende informatie zijn te vinden in de publicatie ‘Aan de slag met AI binnen de overheid’ dat hier is in te zien / via deze link kan worden ingezien.
Tijdens het AI Innovatietraject maakten DSI en de deelnemende organisaties drie handleidingen, de handleiding voor Data Science projecten, de handleiding Toepassen van beelden uit de lucht en ruimte en de AI-handleiding en stappenplan voor de casus bijstand van de gemeente Den Haag.”
Downloads: